Άρθρα

ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑΣ

22 Φεβρουαρίου 1998 – “ΑΥΡΙΑΝΗ”

Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μια «τυχαία» ερωτική συνάντηση, σε ένα ξενοδοχείο, συνήθως πολυτελείας, θα κατέληγε στον πιο χειρότερο εφιάλτη. Τα τελευταία 3 χρόνια δρά στη χώρα μας, ένα από τα πιο αδίσταχτα «ροζ» κυκλώματα, άρτια οργανωμένο, με τον καλύτερο και ακριβότερο τεχνολογικό εξοπλισμό, εκβιάζοντας ανθρώπους που έχουν κυρίως μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

pagosmios astir - oi ekviastes ths kleidarotrypas2

Το κύκλωμα αυτό χρησιμοποιεί τρείς τρόπους για να πλησιάσει τα υποψήφια θύματα ή πελάτες…

ΠΡΩΤΟΝ: Λειτουργεί υπο τη βιτρίνα κάποιου καλλιτεχνικού γραφείου, ή ενος γραφείου μανεκέν, γραφείου συνοδών πολυτελείας, ή ακόμα στην καλύτερη περίπτωση ως φιλανθρωπικό… σωματείο. Κύρια έδρα τους, όσον αφορά την πρωτεύουσα, Κολωνάκι, Ρηγίλλης, Σύνταγμα, Ομόνοια, Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Συγγρού και Κηφισιά.

Τα εν λόγω γραφεία προστατεύει η ντόπια και διεθνής Μαφία, κυρίως η Ρωσική, διαθέτουν πληθώρα κολ -γκερλ, με ικανότητες εκπληκτικές, για όλα τα γούστα των πελατών. Η τιμή τους κυμαίνεται απο 200 έως 600.000 δραχμές για μερικές ώρες, ενώ αν πρόκειται για διάστημα δύο-τριών ημερών απο 2 μέχρι 4 εκκατομμύρια δρχ. Ξεχωριστά φυσικά αυτά που παίρνουν απο τις παγιδεύσεις πελατών και απο τα δώρα (αυτοκίνητα, σπίτια, χρυσαφικά) που τους έχουν χαρίσει στο μεταξύ τα υποψήφια  θύματα.

Βέβαια τις περισσότερες φορές, το κύκλωμα ασκεί εκβιασμό, χωρίς να γνωρίζει  το παραμικρό το κολ-γκερλ!

ΔΕΥΤΕΡΟΣ τρόπος είναι μέσω των ροζ αγγελιών σε εφημερίδες και περιοδικά είτε ως στούντιο μασάζ, είτε ως συνοδοί.

ΤΡΙΤΟΣ τρόπος που πλησιάζει το κύκλωμα το θύμα είναι απευθείας, χωρίς να έχει άμεση συμμετοχή το γραφείο ή το κολ-γκερλ.

Ακολουθεί η αναγνώριση του πελάτη… μέσω της ταυτότητας που αφήνει στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, και του αυτοκινήτου που αφήνει στο πάρκινγκ. Κατά «περίεργο» τρόπο και αφού έχει περάσει κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, το κύκλωμα έχει μάθει τα πάντα για τον επιχειρηματία ή τον χονδρέμπορο.

Αν είναι παντρεμένος, αν έχει ανήλικα παιδιά, τι εισοδήματα και επιχείρηση διαθέτει, περιουσιακά στοιχεία, φίλους, συνεργάτες, κοινωνικές διασυνδέσεις, τα πάντα! Στο μεταξύ έχει στηθεί όλος ο τεχνολογικός εξοπλισμός βιντεοσκόπησης των ερωτικών σκηνών.

Τα ροζ κυκλώματα εκβιαστών στήθηκαν και ξεκίνησαν στην Νότιο Ιταλία πριν από 15 περίπου χρόνια. Τα τελευταία χρόνια η ντόπια αστυνομία συνέλαβε υψηλόβαθμα στελέχη της Μαφίας, που με τη σειρά τους για να έχουν μειωμένη ποινή φυλάκισης, ομολόγησαν πως και με ποιον τρόπο εκβίαζαν μεγαλοεπιχειρηματίες και πολιτικούς, αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά, επαγγελματικά μυστικά, ενώ είχαν προχωρήσει ακόμα και σε απαγωγές παιδιών…